divendres, 14 d’octubre del 2011

SOBRE ELS BOLETS (Eugeni)

A la tardor surten els bolets i aquí a Catalunya hi ha molts.

Mireu-vos el següent vídeo i contesteu en l'apartat de comentaris:

Quin bolet de Tardor us agrada més a vosaltres o als vostres papas? Per què?

 Pot ser tenim la sort de tindre alguna papa o mama boletaire? Sería genial que algú aquesta tardor portessi bolets a classe.



13 comentaris:

  1. Hola nens i nenes!!! Som la Lucia l’Aaron el Miguel i la Bea
    Ens encanta tot lo relacionat amb els bolets, a la zona del Penedès es poden trobar robellons que són els més comuns i coneixem més però n'hi han moltes espècies, heu d'anar amb cura de no agafar un bolet que no conegueu ja que també es poden trobar molt de verinosos i us farà mal de panxa.
    Com curiositat us direm un d'ells que té un nom peculiar, són les trompetes dels morts són negres per aixó aquest nom no son masa grans i tenen forma de trompeta, els camagrocs també son molt bons, són petits i de color groc i també tenen forma de trompeteta.
    A nosaltres ens agrada molt anar a buscar bolets i gaudir de la natura, podeu fer-vos el vostre carnet de boletaire a la següent pàgina: e-boletaire.
    Una abraçada molt gran i sort amb els bolets...que aquest any hem sembla que sortiran molt poquets perque a de ploure força.
    Adeuuuuu

    ResponElimina
  2. Hola, sóc la Iris i els meus pares,
    Al meu papa li agrada molt anar a buscar bolets, el que més il.lusio li fa trobar són els rovellons, però a casa també ens porta fredolics i llenegalls. Però aquest any, com que fins ara a fet calor i no ha plogut, de moment no n'han sortit. Esperem que aviat en surtin.
    Fins aviat classe de primer!!

    ResponElimina
  3. Hola, sóc la Iris i els meus pares,
    Al meu papa li agrada molt anar a buscar bolets, el que més il.lusio li fa trobar són els rovellons, però a casa també ens porta fredolics i llenegalls. Però aquest any, com que fins ara a fet calor i no ha plogut, de moment no n'han sortit. Esperem que aviat en surtin.
    Fins aviat classe de primer!!

    ResponElimina
  4. Hola a tots! Sóm l'Iker i els seus papes, a mi i a la mama ens encanten els rovellons, estan boníssims!!!!, al papa no li agraden gens i els que ell no es menja ens els mengem nosaltres. Ummmmmmmmmm!!!

    ResponElimina
  5. hola companys/es, soc el nabil i els meus pares, a casa nostre quan arriba la temporada de bolets anem al mercat a comprar-ne, ja que nosaltres no en sabem gaire de buscar-ne,a lla en trobem de molts tipus,de grans i de petits, de macos i de no tan macos pero tots molt bons.

    ResponElimina
  6. Hola,sóc el Josep i la família, el bolet que més m'agrada és el rovelló , però hi ha altres molt bons, les llanegues o els fredolics o morros d'ovella. Aquí a la grava en vaig collir un dia.

    ResponElimina
  7. Hola soc la Xènia i la meva familia: a nosaltres els boltes que ens agraden mes son el rovellons pero l'unic caçador de boltes de casa es el meu pare. La mama, la Berta i jo preferim cuinar-los i menjar-los.
    Els rovellons son els bolets mes buscats i que mes agraden a tothom i per aixo si els vas a comprar son els mes cars.
    Fins dilluns companys/es!

    ResponElimina
  8. Hola som l'Eugeni i familia, a nosaltres ens agrada molt anar a caçar bolets encara que no en sabem gaire, per això sempre que hi anem ho fem amb la tieta Maria i el Pep. Ells si que en saben molt i mai ens deixen collir els dolents però aquest any ho tenim malament perquè no ha plogut gaire.Els bolets necesiten humitat per creixer.
    Ens trobem a cole.

    ResponElimina
  9. HOLA soc el Marc M. a casa ens agraden molt els bolets, i amb el pare sempre veiem el programa de TV3 que es diu els Caçadors de bolets,es molt divertit i puc aprendre molt sobre els bolets.
    El Marc ha descobert que els bolets s'han de buscar molt be sota les fulles seques i l'herba a prop dels pins, perquè estan molt ben amagats i alguns son tant petitons que son molt difícils de veure.
    Aquest any aniré amb el meu padrí Josep que es de Girona a buscar bolets, perquè ell sempre en trobar molts i diu que els va a caçar...je,je
    i quan hi vagi us en portaré un perquè el pugueu veure i tocar, encara que el padrí m'ha dit que aquest any si no plou serà difícil caçar-na algun.
    Adeu a tots

    ResponElimina
  10. Hola, som l'Iker i els seus papes. A mi i a la mama els bolets que més ens agraden són els rovellons, al papa no li agraden gens i els que ell no menja ens els mengem nosaltres. Ummmmmmmm que bons!!!

    ResponElimina
  11. Hola, som l'Abril i familia,
    a nosaltres ens agrada més anar a buscar bolets que menjar-los, és una estona molt divertida i entretinguda per estar en familia. A veure si amb la pluja d'aquests dies tenim sort i en surten uns quants, però, atenció!!! ens hem de recordar de deixar la muntanya ben neta, tal i com l'hem trobat.
    Una abraçada companys, adéu.

    ResponElimina
  12. Felicitats i moltes gràcies pels vostres comentaris. Així dona gust treballar. Mª Carmen

    ResponElimina
  13. Hola nois, i noies;
    Aquest cap de setmana hem anat a buscar bolets en el bosc.
    M’ agrada molt els rovellons, també m’agrada el trobar la pau en general en el bosc. Quan els trobeu els tindreu que tallar amb un Ganivet per deixar l’arrel sense arrancar-lo.

    ResponElimina